nederlandse vereniging voor jeugdforensische gedragsdeskundigen

 

European Association for Forensic Child & Adolescent Psychiatry, Psychology &
other involved professions - The Netherlands

 

Studiedagen 2021

 

Studiedag 27 mei 2021

Spreken we dezelfde taal

Na de succevolle studiedag voor de verschillende beroepsgroepen die in het jeugdforensisch veld met elkaar samenwerken in 2018 wordt dit thema opnieuw uitgewerkt in de tweede studiedag van 2021. 

Werkt u  als raadsonderzoeker, officier, advocaat , als psycholoog  of psychiater, reclasseerder of behandelaar met jongeren dan is dit de kans om met en van elkaar te leren. De coronamaatregelen maken het waarschijnlijk noodzakelijk om de dag online te organiseren. Wij hebben er al weer zin in en zijn gestart met de eerste voorbereiding     

   

       

Studiedag 5 november 2021

 Wearables en gadgets, wat werkt en wat niet (onder voorbehoud) 

Jongeren en communicatie, data verzamelen met onderzoek of met apps. Hoe kunnen apps en wearables worden benut. Kunnen apps ontwikkeld worden bij jongeren of kunnen we niet meer zonder de almaar veranderende wereld van apps die onder de doelgroep populair zijn.  Welke wearables helpen de jongeren van nu en kunnen worden benut voor onderzoek of behandeling. Tijdens de laatste studiedag van 2021 werken we samen dit thema uit.

Internationaal congres Efcap-EU - 19-21 mei 2021

Het zevende internationale congres van Efcap-EU zou natuurlijk in 2020 worden gehouden in het Phillips stadion in Eindhoven. Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken is het congres vooralsnog uitgesteld naar mei 2021. 

Het belooft een mooi, interessant congres te worden, waarvan het programma eind februari gepresenteerd wordt. Heeft u altijd al eens naar een dergelijk internationaal congres willen gaan, maar vond u het te prijzig of te ver weg? Dan is dit uw kans! En met een lidmaatschap van Efcap-nl krijgt u een mooie extra korting van 31 euro per dag, waardoor u niet 176 euro, maar 145 euro betaalt. Het is mogelijk om deel te nemen aan de volle drie dagen van het congres, maar één dag het congres bezoeken kan ook. Bovendien is er een speciale Nederlandse dag voor bezoekers die minder sterk zijn in het Engels.

De congresorganisatie wil natuurlijk graag weten of de aanmelders voor het congres daadwerkelijk lid zijn van Efcap-nl. We hebben daarom afgesproken dat u zich bij interesse via onderstaande link voor het congres kan aanmelden. Nadat Efcap-nl uw lidmaatschap heeft gecontroleerd, krijgt u een uitnodiging van de congresorganisatie om de aanmelding te vorderen. Bij de betaling wordt de extra korting automatisch verwerkt.

Aanmelden kan via onderstaande link:

https://p.easydus.com/project 

Bijdrage aan Nederlandse dag op congres Efcap-EU

Werken met het Waaiermodel: Synergie is geen utopie!

Vakmanschap op de leefgroep biedt kansen om te verbinden

Residentiële behandeling staat sterk onder druk en het pleidooi voor een ambulante insteek wordt steeds vaker gehoord. Maar als ‘straffen’, ’bewaken’ of ‘beschermen’ een residentiële schakel in de keten noodzakelijk maakt, levert dat weer nieuwe vragen op over regime en behandelklimaat.

Met het Waaiermodel leveren we een bijdrage aan deze discussie. Het biedt een helder kader voor de beantwoording van vragen over de vormgeving aan het regime, de integratie van therapeutische behandelingen en het ontvankelijk maken voor interventies, zowel tijdens als na de residentiële schakel. Ook wordt de focus gelegd op de verbinding met zowel de ouders als andere professionals zodat bij alle betrokkenen de neuzen eenzelfde kant op staan.

Aan de hand van een casus leggen we de structuur van het Waaiermodel uit. Praktische handvatten ten behoeve van het vakmanschap op de leefgroep vloeien hieruit voort. Maar ook zoomen we in op de samenwerking met therapeuten, maatschappelijk werk, leerkrachten en professionals binnen het justitiële veld. Dat het geheel meer is dan de som der delen proberen we niet alleen te illustreren; we hopen met deze-presentatie alle aanwezigen te activeren en te inspireren.